Polędwiczki z indyka ze szparagami na parze + miks ziaren z Biedronki

Polędwiczki z indyka ze szparagami na parze + miks ziaren z Biedronki


Składniki:
– polędwiczka z indyka 250 g
– szparagi 250 g
– miks ziaren z Biedronki ? – Natural Mix Express z czerwoną soczewicą, kasza gryczana i marchewką ?40 g
– pomidor ? 120 g 1 szt.
– rukola ? 20 g 1 garść
– oliwki 15 g 1 łyżka
– marchew? 45 g 1 szt.
– pomidory suszone 30 g 2 szt.
– oliwa z oliwek 10 g 1 łyżka
– cebulka czerwona do dekoracji

Przygotowanie:
1. Polędwiczki panierujemy w ulubionych przyprawach.
2. Polędwiczki, marchew i szparagi gotujemy na parze.
3. Miks ziaren gotujemy w wodzie.
4. Miks ziaren mieszamy z pokrojoną na małe kawałeczki marchewką i suszonymi pomidorami.
5. Ugotowane na parze mięso i warzywa wraz z miksem ziaren wykładamy na talerz.
6. Dekorujemy talerz pozostałymi składnikami i kropimy oliwą z oliwek ?
______________
Wartość odżywcza:
636 kcal
B 65 g
T 19,5 g
W 43 g