Makaron z sosem szpinakowym i filetem z kurczaka

Makaron z sosem szpinakowym i filetem z kurczaka

Pewnie często macie dylemat co przygotować na obiad, aby był maksymalnie prosty i szybki w wykonaniu ?
Ten właśnie taki jest!

Składniki:
– szpinak baby 4 garści 100 g
– szpinak mrożony 100 g
– makaron najlepiej pełnoziarnisty 50 g
– filet z piersi kurczaka 150 g
– śmietana 12 % 100 g
– olej rzepakowy 1 łyżka 10 g
– ziarna słonecznika 1 łyżka 10 g
– czosnek 2 ząbki

Przygotowanie:
1. Wlej olej na patelnię, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i zarumień go lekko.
2. Następnie filet pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż do chwili aż mięso będzie gotowe.
3. W międzyczasie ugotuj makaron.
4. Dodaj szpinak mrożony, zaczekaj aż się rozmrozi, po czym dodaj jeszcze śmietanę i szpinak baby. Całość duś 5 minut.
5. Dopraw pieprzem i odrobiną soli.
6. Sos podaj z makaronem i ziarnami słonecznika.

_________________________________
666 kcal
B 49,7 g
T 30,5 g
W 42,5 g